Houtrot

Beginnend houtrot is simpel te traceren door middel van een vochtmeter als het vochtgehalte meer is dan 22% is dit een waarschuwing.

Waar moet u op letten

Is de beglazingskit intakt? Is het schilderwerk in orde (kaal hout), dit zijn vaak de grote boosdoeners, vocht zoekt een weg en als vocht bij kaal hout komt en het droogt niet snel ontstaan er schimmels en die eten het hout als het ware op, zo ontstaat houtrot. Vaak zijn het kleine oorzaken die houtrot veroorzaken, denk daarbij aan een openliggende kitrand langs de vensterbank.

Wat te doen bij houtrot constatering.

Eerst moet de oorzaak gevonden worden want anders komt houtrot snel terug en kunnen wij u geen garantie geven. Dan moet het houtrot verwijderd worden tot diep in het nog gezonde hout. Het schone oude gedeelte en het nieuw stuk te plaatsen hout word met een fixeer middel behandeld, dit brengt twee voordelen met zich mee, het stopt eventueel nieuw houtrot en de hechting is optimaal.
Hierna worden de twee delen met een epoxy hars samengebracht Een constructie dat geen verbinding krijgt met ander hout( denk aan de onderkant van een vensterbank) word aan de achterzijde behandeld met menie, dit uiteraard ter voorkoming van houtrot.

 

   

Afwerking

www.houtrotrepareren.nl is onderdeel van www.versteegenschilders.nl
Wij kunnen desgewenst het door ons vernieuwde houtrot ook perfect voor u schilderen.

Groot houtrot

Bij groot houtrot moet u denken aan een object waarvan de verbindingen aan houtrot onderhevig zijn. Meestal is het aan te bevelen om dit in zijn geheel te vernieuwen.

<<terug naar hoofdpagina